gerakan baby

hai mommy..esok dah 18w tp takde rasa sebarang gerakan baby.. 1st baby . memang lambat ke atau saya yang tak dpt bezakan...

22 Balas

Mase ank 1st kite akan rasa lambat sket sbb kite xde pengalaman lagi utk merasai pergerakan baby.. utk pengalaman sy plak,dpt merasai pergerakan baby seawal baby 3 bulan sbb kali kedua pregnant.... bile kite usap kt bawah perut, mmg akan rasa geli2 je.. nk2 mase bangun subuh... cuba buat usapan.. mmg baby akan bg respon...

5y ago

boleh cuba nj 😊😊😊

ad yang cepat n ad yang lambat...sy pn first BBY.. masa 22w baru start gerak..tapi gerak2 manja ja..mcm ad kupu2 dlm perut...rasa aneh tapi mostly sangat bahagia...😊😊😊.. now dah 25w.. gerakkan Makin agresif...kadang nk tdo mlm kemain aktif sampai kna usap perut cakap dgn BBY...mama nk tdo ni😆😆😆

5y ago

hahaha .. comelnya lahai

Menurut apa yg saya baca memang lambat kalau anak first. Tapi sayang alhamdulillah 18 dah boleh rasa macam jentikan kecik. Tu pun waktu sunyi, tengah relaks. Kalau kita busy, kita tak perasan dia gerak. Sebab dia pun tak kuat lagi ntuk menendang macam baby 5 bulan ke atas

Saya 18 week dah rasa tapi lembut sangat rasa dia gerak. So tak perasan pun. Start 20 week haa makin kuat dia gerak. Tanya nurse, nurse kata normal ke kalau 18 week tak rasa baby gerak. Selalu 20week ke atas baru rasa sebab baby dah besar

Sy pun xtau mcm mna baby gerak tp sy salu pegang perut kdg ad benjol sebelah kanan, kdg kiri..tue mknanya baby gerak..Sy pnh letak letak tgn kt perut lama n then sy rasa brgerak terus benjol pergi tmpt lain..😁 sy pn esk dh 18w .

Anak 1st mmg lambat yunk ... Sy dh masuk 21weeks baru dpt rase, bila mlm tu susah nk tydo sbb dye bergerak kuat sngt alhamdulillah bila scan baby mmg aktif ... Sy pun 1st baby, sabar ye awal lagi tu sy doakan awk dgn baby sihat aamiin

5y ago

amien ya rabb... terima kasih atas doanya . the same thing will goes to youuu

Sama lah. Sy tertunggu2 jugak nak rasa pergerakan baby yg ketara. Skrg dah 19w. Ada je rasa mcm bubbles dalam perut tp tak sure pergerakan baby atau perut sy berangin. Heheheheeh

5y ago

tu laaa... xtahu nk bezakan🤭

Dye bergantung la mommy...kdang2 baby 1st nie kite xtau lgi cane rse pergerakan baby tu, 6t bile baby dh besar, dh mkin aktif, bru terasa cane pergerakan tu...huhu 🙂🙂

ank first lmbt skit..biasa msuk 4 bulan blh rasa gerakan hlus mcm angin gitu..lps 6,7 bulan baru blh rasa btl2..msa ni kena thn je la..sakit kadang2😂😂

Normal tu.. Ada org lambat..ada cepat. Kdg² utk first time mommy maybe dah ada gerakan tp kita yg x perasan..yelah xda pengalaman kan.. Hehe.