KURANG GERAK TAPI SELALU MENGERAS

Hai mommy2..sy dh 32week4d..tpi dh beberape hari ni bby kurang gerak..kalau gerak pun selalunya waktu malam je dpt rasa dia punya bby kick tu kuat waktu mlm, kalau siang ni slow je kadang xrasa..semua tu normal ke..

1 Balas

Kalau siang tu kick dia cukup tick kat buku, inshaAllah okay je tu. Baby pon dah besar, siang banyak tido sebab ibu dia banyak gerak time tu. Malam ibu tak banyak rehat, tu dia pon aktif.

4y ago

Kalau kata risau dia tak gerak, usap² perut tu sambil panggil dia. Baby akan gerak even kejap. Takpon minum air sejuk.