keperluan baby

Hai mommy2..jum share apa barang2 keperluan baby nk bawak pergi hospital...mommy2 start beli barang baby berapa bulan yea..

37 Balas

Beli dari awal pun takpa. Beli sikit sikit. Kalau baju nanti 36 week boleh basuh terus packing. Sebab saya dekat dengan hospital, so saya bawa 2 pasang set pakaian. Pampers, tuala. Tapi baju tu terpakai 1 set saja. Pukul 02:04 pagi bersalin, pukul 10:00 pagi dah boleh discharged (Hari yang sama). Tak bermalam pun dekat ward 😅 Baby pun tak sempat mandi. Umi saja sempat mandi belah pagi tu 😅

1y ago

a'ah. 1st tu sbb doct salah tengok date bersalin. 2nd, memang doct bagi balik, bsalin 7.18 pagi, kul 2 petang discharged.

Keperluan untk baby: Baju baby/pampers/barut/bedung (siap2 packing untk bawak masuk dlm LR) Keperluan mommy: Pad atau maternity pad Baju/kain (guna untk discharge) Kurma/air mineral (beri tenaga) Stokin mommy Beli keperluan start 6bulan/7bulan. 😃

Dh beli skt . Yg pnting² semua dh ada. Sy dah 7bulan, ptutnya dh nak siap. Tp rezeki blum smpi lagi, inshaa allah sempat lg. Brg bby alhmdulilah hmpir siap. Brg maknya pon kene beli lg skt. Yg selebihnya mcm stroller & carsear after brsalin la bapaknya cari hehe

sy beli masuk 5 bulan. beli sikit2...skang da 8 bulan, tggal nk beli myk yuyie,set mandian dan sabun basuh baju je..hihi...yg lain dh complete, basuh2 je belum sbb mcm awal lg,lgpun musim hujan, tunggu panas la baru basuh...

4y ago

Ok tq sis

sy dlm 6 bulan lbh dh start beli brg bby.. skrg dh 30weeks, brg bby dh almost lengkap ..sbb mak mertua sy kata kalau boleh 7bulan dh lngkap brg bby sbb ada org 7bulan dh bersalin.. trus sy mcm gerun sikit 😂 cpt2 beli brg bby

Dah boleh beli sikit2 takut bersalin awal cam saya.beli pampers,napkin,baju baby,Kain bedung,sarung kaki baby,Kain sarung, buku pink ibu,ic ibu, bawak biskut sikit,thermos air,gelas Dan bawak bertenang

4y ago

Saya bersalin 35 weeks.banyak gak brang xde.konon bersalin hujung tahun

7 bulan dh siap beli.... nsb dh siap... nie dh 35w x larat nk berjalan dh... sakit hbs kat miss v nie.... brg mamy dy jea x lengkap lg...

3y ago

meriah nya 😍😍😍

Saya belum beli apa2 keperluan lagi. Tgg 7bulan baru nak start beli. Nak settle kan keperluan sekolah anak2 dulu. Baru boleh fikir keperluan baby & mommie.

Hi!! kalau berminat boleh la jual or beli preloved atau barang new baby dan barang mommies dlm group ni 😊 https://t.me/joinchat/NjxtHRTWcKH9piKr_AgHYQ

Skrg bru msuk 13 weeks..so sy mulakn dgn bli brg yg bsar2 dlu mcm car seat ,katil, set tilam n stroller.. Bju2 tggu dh tau jntina bru nk bli