keperluan baby dan ibu

Nak tnya mommy2 semua...apa keperluan yg patut beli utk baby dan ibu yeee...sy jd confius je nak beli barang apa dan ini 1st baby...blh mommy2 share...tq in advance mommy2 semua ?

1 Balas

Sy dulukan brg utk ke hosp or after deliver dlm proses berpantang. Utk mommy, jgn lupa sediakan maternity pad, set berpantang, kain batik, contact org urut, bengkung, stoking. Utk baby, sediakan tuala, baju long sleeve n short sleeve, diapers, mitten n booties, kain bedung, blanket, topi. X lupa juga, bath tub, changing mat, napkin, minyak yuyee n telon, nappy cream, sabun mandi (guna baby besar sikit), baby detergent. Tu antara yg pntg utk dibeli awal2 sblm deliver.