TIDUR TERGANGGU

Hai mommy2...cara mcm mana lagi boleh buat tidur org yg sarat hamil 6 bulan lebih rasa selesa yea...?? ???? saya tidur tiap mlm rasa perut tolak2 jer miring ke kiri di tolak2 rsa pergerakan kencang mcm x nak sya tidur mengiring jer...ke kanan pun sama mcm tu...tdur terlentang lgi laa ibu2 yg ngandung x di syorkn

8 Balas

Tak pe ibu..sabar. enjoy the moment. Inilah pengorbanan seorang ibu. 🙂. Saya suka klu rasa mcm tu..sbb sy tau anak sy sihat dan aktif. Nnti dh bersalin, tido mlm lg terganggu. Saya masa mula2 merasai pengalaman tak blh tido mlm sbb baby asyik nangis, rasa stress je. Lama2 dh ok. Renung muka baby..kita penat melahirkan tak kan kita nak marah kan. Sabar ye.

4y ago

👍

Mungkin kalau perut betul2 kenyang memudahkan lagi tido.itu yg saya rasa b4 ni.tp pastikan lepas makan duduk lama sikit takut pedih ulu hati..

4y ago

Ikut keselesaan je sis.janji boleh tido.hee

Bangun ...pegi makan,,nty mesti bby diam n kite boleh tido lgi😅😅 tu yg sy alami lahh mse first pregnant...n tido di lautan bantal...

4y ago

Haah...sbb masa anak first dlu stiap pukul 2/3 mesti trbangun bby main", n then kite mkn roti bakar 3keping ok dye diam .. pastu pukul 5.30 pagi dye akan bgun lgi....ajak gi mandi n ready solat subuh..pastu ok dye senyap lama 😅😅

Sama la sy.. Pusing ke kiri xkena.. Pusing ke kanan xkena.. Selalu pagi2 buta mmg trjaga.. Sbb xselesa.. Baby gerak2 jer

4y ago

Okey dear

Sama lah sy2 nk tido ambik masa lama cari posisi kiri atau kanan baru boleh tdo selesa tp lepas tu terjaga balik 😂

4y ago

Kan sabar jelah,,, kadang2 kita xcukup tido dibuatnye,,,

Miring jgn kepala badan kaki lurus.. letak bantal d belakang... Letak bantal d tengah kaki.

4y ago

Okey tq sis..nnti sya cuba.. tengah kaki masa mengiring tu memang sya ada letak bantal cuma yg xde letak bantal kat belakang jer 😄

Kita tido atas kerusi malas..haha..mmg lena..hahaha..

4y ago

Hehehe..boleh..sy beli murah je, asalkan ada..hehe..dlm rm100 tu..shopee pon ada awak paling murah tp tgok review dlu tau, takot ada seller tak bagus..sy mmg start tak selesa, mmg dh mula beli, tido atas kerusi malas . tak pon atas sofa pon boleh je awak..😊

normal tu utk latih kita nnti bila dh bersalin ☺️

4y ago

amin . dont worry . doa yg baik2 ya . semoga kita semua dipermudahkan 🥰