Bukaan 2cm

Nak tanya, kalau checkup doktor kata bukaan 2 cm. Then xda tanda nak bersalin, selalu amek masa berapa lama nak bersalin ye. Saya baru 38week 3 hari

2 Balas

Itu bergantung pada ibu juga sis. Td sy baru balik dr hospital, dah ada bukaan 2cm juga n dh turun mucus plug n contraction pn still on off, doktor suruh balik dlu. Kalau dh ada sakit contraction 1:1:10, baru dtg hospital.

2y ago

Kalau bleeding tu mmg kena g hospital, kemungkinan bukaan dah makin bertambah. Sakit mcm sengugut tu mmg contractions dah. Tarik nafas dalam2 hembus perlahan2 panjang. Nti nurse or doctor akan tanya setiap 10minit ada berapa kali rasa sakit sengugut tu.. Sy doakan sis dpt bersalin dgn tenang ye..

sis doktor scan ke macan mana untuk tahu bukaan tu?