Kena jumpa pakar O&G

Hai Mommy² smua. Sy ad gdm dc, skrg 29w. Nnt dh 32w Dr sruh jmpa pakar o&g katanya sbb gdm. Tp, bila sy tnya knalan² sy yg sngkut gdm. Xde pn kena jmpa o&g. Ke depends on KK yg kita checkup ye . Sy risau, tkut nnt dia tntukan trikh kena serah diri awl utk bsalin ke, @ dia decide kena czer ke. Dah mcm² pkir. Jmpa pakar o&g nnt apa yg pakar tu buat ye.

7 Balas

jumpa pakar is normal. nk check keadaan ibu, kndungan, bacaan bsp u..more to consult saja. klu gdm on ubat/insulin usually serah diri awal. klu gdm dc ikut due date. czer ni bukan suka2 blh decide. melainkan tiba2 ibu atau bby ada komplikasi. tapi tolak jauh2 dlu psl czer tu.

4mo ago

ohh..yaaa. lega skit. sbb sy 1st time . jd xthu byk. tnya knalan lain. walaupn gdm xde jmpa o&g tu. sbb tu risau. tq sis.