assalamualaikum

hye mommy2 smua...ada tk yg sma cm sy..pg smpai ptg cmtu bby kurang aktif sgt..nk kira gerakkn bby pown cm ssh skit dan sy esau sgt..tp.bila nk mghrib cmtu bby cm aktif skit...sy 30w..normal ke cmtu?kdg2 tu esau jgk sy sbb bby lmbt kick..tolong uer mommy2 bg pndpt..trima ksih..

5 Balas

Sy dlu msa 30mggu6hri kurg aktif...dpt kira gerakkan bby hnya 4kli...p hospital buat ctg check jantung bby ok..tp sy xrasa dia gerak...mgkin sbb bdn kita terlampau penat...klau bby kurg aktif kna p hospital trus...jgn tggu smpai pkul9 nnty kna mrh mcm sy...msa scan elok je dia gerak siap nmpk dia main jari dia...tp tgok perut sy xnmpk dia gerak...balik dri hospital pkul12 mlm bru aktif..

Sama laa .. lambat sngt nk cukup 10 gerakan .. kacau2 dia pon xgerak .. pkul 7 ke atas baru aktif .. tmbh2 time subuh .. dia berguling tu smpai senak rsa ..

Mybe time tu bby bgn.. Siang2 tdor.. Xpe sis.. Jnji rse dye bergerak.. N ckup 10 kali dlm msa 24jam

nk tahu cra kiraan aktif bby mcm

Eyh sory.. 12jam😅