JANTUNG BABY

Assalamualaikum.. sy nk tny mommy2 smue, biase jantung bby brp weeks dah blh dgr dgn alat yg nurse gune tu untuk dgr jantung bby? Sy 15 weeks, mcm xprcye dh dpt dgr.. nurse pn ckp prut bkn 15 weeks..

6 Balas

klu scan.. bleh dgr.. klu gne dopler.. paling awal 16 w.. tu pn bergantung kpndaian nurse mncari.. lpastu.. bergntung kt mne kedudukn uri.. lemak kiter.. sye ank sulung 22w bru nurse amek bcaan.. klu g klinik swasta.. depa scan . trus bg dgr heartb seawal 11w..

Sy 7w dah dapat dengar... Alhamdulillah.. Tapi sy g klinik swasta.. Masa tu x buka buku Pink g... Minggu ke 10 baru nurse kk bagi appoitment untuk buka buku..

2y ago

Klinik kesihatan yg berikan tarikh tu.. Kalau 15w bukan dianggap daftar lewat ke sis..?, tapi kalau doktor yg bagi tarikh untuk appoitment tu siapa la kita.. 😅 Kita follow je.. Dulu masa nak masuk 8w sy g klinik tu untuk buka buku.. Lastly dia suh datang PD tarikh yg dia bgi.. Katanya Ngam² 10w... So kita ikut jela..

sy ada alat tu sendiri.. Doppler tu..sy guna sejak anak pertama.skrg anak ke 3, minggu 13 dah dpt dengar dah asal gigih cari kedudukan dia.

2y ago

time kasih awkkk

Saya haritu minggu 10 doc bagi dengar jantung

hari tu nurse ckp 16w baru dgr..

2y ago

kebiasaan 16w yg nurse bg tahu sy.. 2 minggu lepas.. smlm sy g kk 14w nurse cuba pakai alat tu xde dgr pape pun.. scan ultrasound baby elok je aktif..

sye mse 18w x dgr lgi. 25w bru dgr.

2y ago

tula mcm terkejut sy.. 15weeks dah dgr jntung bby.. biase 20 weeks br dgr..