Nurse nak datang rumah

Hai mommy. Sy nak tanya kalau nurse yang cek kita tuh nak datang rumah. Biase dieorang datang untuk ape? Sebab semalam lepas minum air gula nurse sy bagitahu nak datang rumah. Tapi tak brape dengar nurse cakap ape dan knp nak datang rumah. And teros sy balek. Heheh ade tak mommy penah macam ni?

7 Balas

Hai. Masa pregnant nurse datang utk tengok dimana rumah supaya senang masa bersalin nanti dia atau nurse lain datang. Tengok keadaan rumah tu selamat diduduki atau tidak (semak atau tidak- boleh menyebabkan denggi ke). Lepas tu ada check tekanan darah, ukur garisan linea nigra pada perut. Nurse pernah dtg sekali shj. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

masa pregnant nurse dtg 3x first trimester 2nd trimester 3rd trimester lepas bersalin datang ikut rekod dlm buku pink tu, day 1-10 ,day 15 last day 20 kot.. sekarang ibu2 mengandung wajib nurse melawat, procedure Kkm. klau ada yg tak melawat tu tak sure la.. utk pantau keadaan ibu, persekitaran ibu Selamat or tak..

3y ago

msa prgnnt tkpernh pulak dgr nurse dtg rumah..

kadang kalau macam first baby , dorang datang nak cek keadaan kita dalam rumah .. brp org dlm ruma kotkot kita tekanan ke ada masalah ke sorok2.. kita penah sekali .. lepastu mcm biasa la lepas bersalin ..

Ms preg x pula dtg. Lps preg dtg. Ada juga suruh sy dtg KK. Nurse pemalas kut. Tp bila sy ckp sy x larat nk ke KK lps beranak, blh pula dtg

nurse nak pantau kdaan kta tu😆..sya 3x dtg rmh..itu pun check tekanan drh,check denyutan baby & bt ujian calit urin

biasanya nurse.dtg masa dh slmt bsalin...nk cek kuning bby. .dan jg keadaan ibu..cek bp...tgk luka de nanah ke luka..

cek tekanan darah & tanya kesihatan ibu