check gigi

Haii mommy , sy nk tanya biase kita buka bku pink nurse ade suruh kita prgi klinik gigi untuk check gigi takot2 ade gigi rosak katanya. sekarang dh masuk 5month tp sy still xprgi check lgi n nurse takde tanye. just nak tau klau kita xprgi boleh tak ? n nnti nurse akn cek balik ke kita dh checkup or tak ?

2 Balas

kena pergi check up juga gigi tu..kadang nurse lupa nk ingatkan Puan..check up utk tahu tahap kesihatan gigi puan semasa mengandung..sebab biasa org mengandung ni ada masalah gusi berdarah dll

Better pegi.. Doktor gigi akan bgtau condition gigi puan mcmana.. Maybe byk karies.. Ada yg perlu ditampal.. Masa pregnant la kena alert masalah gigi..

5y ago

ohh lega , thankss yarr 😙