assalamualaikum

nak tanya kakak2 sahabat2 semua .. yg penah kena kencing manis time pregnant kan keputusan selalu nye keluar bila ye.. sebab saya dah cukup sebulan seblm ni minum air gula ade jugak tanye nurse keputusan ade keluar x nurse cakap xade pun .. bermakna xde kena la kut .. tapi xtau la kan kalau kena minum air gula lagi nanti2

2 Balas

biasanya kena minum 2 kali..kalau 2 kali bacaan tak cantik,kena minum lg sekali utk confirm sama ada betul ada kencing manis atau tak

Saya minum air gula ogos haritu. Result takde pun. Tanya nurse setiap kali checkup, nurse kata kalau yang sangkut tu dia dah call dah, jadi dia assume saya takde kencing manis haha ni dah 34 weeks, semoga tak kena minum lagi sekali la air gula 🤭

5y ago

Wahh yeke ..alhamdulillah ..tula ade jugak tanye semalam nurse pun cakap kalau kena mrke akan call .. agak ye xade la ni kut kan heheh .. doakan saya ye .. tq sis