Blh Makan X?

Hai mommy, skrg sy 31week, anggur hitam Dan cendawan Boleh Makan X? Ada cko anggur Ada racun Dan xblh Makan. Tp td Xtau dah termakan?

13 Balas

Anggur x beracun..boleh je mkn klau kndungan da kuat n matang, cume klau kndungan msih trimester 1st elakkan mkn anggur sbb anggur tu pnas bley menyebabkan keguguran sbb tu arak bleh dibuat dr anggur.

Yeke? 1st time dgr.. 😅 Tp kalau lepas deliver mmg ramai2 la mak2 ckp xboleh.. Kalau sebelum ni xpasti lah pulak..

Saya baru 1st trimister, Seminggu sekali mesti makan anggur hitam tanpa biji tuh🤗 inshaa Allah xder ape2..

Sya dr 1st trim smp dah 3rd trim ni suka mkn anggur hitam. Yg penting cuci bersih2😅😅

buah² n sayur boleh je makan sis..kalau ad racun macam mana boleh ada org jual.😅

Buah manada racun. Kecuali sis ada alahan makan anggur, so xpayah la makan.

Anggur saya makan.. cendawan pon saya makan.. alhamdullilah.. x de ape

Sy mkn jx anggur.. Tp klw rsa xpsti. Xyh mkn lh😁

Saya bnyk kli mkn rase tak ada apa pun..

Sy mkn jer dulu, alhamdulillah ok...