berpantang selepas gugur

Hai mommy semua..sye bru lepas keguguran pg td..cuma nak tanya kite berpantang tu sama mcm kite bersalin ke..sye tk pnh gugur..ni bru first time sye gugur..doakan saya cepat sembuh ye

10 Balas

saya gugur sebulan lepas nikah :') chemical pregnancy. saya pun tak pasti pantang macam mana tp org tua pesan elakkan makanan dan minumam sejuk, pakai stokin, elak sejuk dan bertungku. bab minum sy mmg jaga tapi buah2 semua saya telan. taktau beza buah sejuk tak sejuk. stokin on off sebab rimas. tungku pernah sekali je. tgk badan masing² jgk, saya sarankan pantang betul2 jgn culas macam saya.

4y ago

Saya pula ceaser.. baru minggu kedua pakai seluar dah.. rimas berkain2, sampai bawa pergi check baby dengan diri doktor kata kamu tak macam orang lepas bersalin siap berlipstick bagai lagi 😂😂