Ank nyusu time pergnat

Hai mommy..ad tak pnglmn mcm sye ..ank first sthhun 5 bln..kndungn kedua gugur 12 week...selng sbln...skng ni lekat balik..now 6 week..cume ank first tu kdng2 nk bf wlaupun da ajr susu tepung..shri pg and mlm tu pon sye cube ckp dngn die..."x bole isap nen sllu sbb dlm perut ade adik baby"...bhye tak? Ad x mommy bole share klau kite still bf ank first walaupun tngh prggy skng ni...#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Anak first saya 1 tahun 9 bulan, sekarang sy tengah pregnant anak ke 2, baru nk masuk 6 weeks, nurse tak cakap apa2. Alhamdulillah so far okey. Kalau kesihatan awak baik, tak mabuk, tak muntah2 dll inshaAllah boleh je bf mcm biasa. Macam saya so far alhamdulillah syukur sngt2 xde alah, mabuk dll, jdi sy teruskan bf anak first mcm biasa. Let say kalau awk x larat, asyik muntah, mabuk everything yg x sihat, better stop bf. The best way saya rasa. Banyakkan berdoa ya

2w ago

Oh inshaAllah takde apa tu. Awk cuba refer nurse Kk nanti

sebaiknya minta saranan doc. ada sstgh ibu tak digalakkan teruskan penyusuan atas faktor kesihatan semasa mengandung. kalau doc cakap takde apa apa masalah untuk teruskan, then okay je.

2w ago

ye awak. minta advice dari masa ke semasa ye. semoga dipermudahkan. 🫶🏻