BABY 1 BULAN 22 HARI

Hai mommy semua.. Nak tanya ada yg macam sya tak.. baby usia sebulan lebih nak masuk 2 bulan.. sya bagi susu badan dan susu fm.. bila baby minum susu fm kdg2 dia hisap dan terus buang.. normal ke ? Sbb sebelum ni baby ok je minum susu fm ni. Berat pun tak da masalah cantik je naik dan berak pun okey 2 hari sekali, najis pun okey.. cuma kdg2 bila bgi susu fm tu dia mcm main2 je hisap pastu buang 😂 lepas tu kdg2 pulak mood dia minum susu fm ok pulak minum smpai habis.. tak buang susu.. adakah baby sya alami nipple confuse atau tak sesuai susu ?

2 Balas

anak sy pun mcmtu.. da nk msuk 2 bulan..sebelom ni elok je susu fm.. da nk msuk 2 bulan mnum tak sampai 4oz.dalam sehari ada 2x la tk smpai 4oz..kebiasaan mnum 4oz.

1y ago

anak sya bagi 3oz je tu pun susah nak habis.. klu betul2 lapar sgat tu mmg habiskan 3oz klu tak 2oz je.. mcm sya susu campur so kena pandai manage masa susu badan dan fm..