Stress

Hai Mommy Semua... Saya Pregnant Dah 6 Bulan Tapi Perut Masih Kecik.. Saya Sampai Jadi Stress Dgn Mulut2 Org Bercakap Perut x Nampak Langsung Mcm X Pregnant Jerk.. Kdg2 Rasa Mcm X Nak Jumpa Org.. Nak Berkurung Jerk Dlm Rumah.. Sampai Ade Yg Cakap Saya Menipu Kata Pregnant.. Itu Satu Hal,, Lg 1 Hal Bila Checkup Kat Klinik,, Nurse Ckp Tinggi Rahim Saya Lebih Pulak Dari Minggu.. 28cm Katanya Beby Besar.. Kena Rujuk Doktor Lagi Skali Checkup.. Bertambah Stress Rasa.. Saya Pregnant Anak First.. Perut Kecik tp Beby Besar?? Hmmmmmm

59 Balas

Jangan stress .normal je sis..sy dlu 6bulan bru nampak . Biar kn mulut dorang tu xmendatangkan faedah pun .yg pnting bby sis sihat .ape2 pn tanye doktor ye

Mulut org sis memang mcm tu... Kita yg mengandung ni,sabar je lah... Yg dapat dosanya diorang... Ala...diorang tu iri hati sebenarnya... Sya pun mcm tu...

Jangan stress sis. Sy 8 bulan baru jiran2 tau sy pregnant. Cz x nampak perut. Alhamdulillah. Baby lahir sihat. Penting baby Dan sis sihat je 😊

tkjd masalah sis. sy dah nak masuk 8bulan pun org ckp mcmtu juga. malas nak layan, janji saya tau baby sihat 😍 keep positive and be strong.

sy perut kecik scan baby berat jg..tp bagi sy bgus lgi bby kecik senang nk bersalin..nti kat luar bru bgi dia bsr....klu bsr..risiko.

Asalkan baby n ibu sihat xpe wlaupn x nmpk perut tu.. Ibu jgn stress2 ye ksian ank dlm perut tu.. Abaikan je org2 y ckp mcm tu..

Jgn stress tau.. Nnt effect kt baby.sy pun mcm awak.. Masa mengandung perut kecik.. Xkisah la perut kecik, janji baby sihat..

Xyah risaukan mulut org sis... Baik sis just tumpukan pada kandungan sis je.. Perut kecik bkn LA masalah.. Jnji baby sihat

Stress sampai nk berkurung tu x perlu la begitu..ambil positif je..sy pon x nampak perut nk masuk 7bulan..pedulikan jela.

Tak payah nak stress sangat sis, sy tunggu hari nak bersalin baru nampak perut sebab baby dah mula mengeras