Tinggi Rahim

Hai mommies . Nak tanya mommy2 yg pregnant 24 week tinggi rahim berapa yee ? Masa nurse ukur tinggi rahim saya , dia ckp beby besar . Ukuran lebih dari minggu sbb saya pregnant ank first . Lg skali checkup baru jumpa doktor . Risau sgt fikir pasal ni

11 Balas

Sya dlu pregnant, masa 28weeks , doc scan cakap kepala baby besar 2 mggu.. Kena jumpa pakar.. Pastu kna scan stiap 2mggu.. Lepas tu okay laa.. Cuma nurse pesan suruh control mkn.. Takot bby besar kt dlm.. Nnti kena operate.. Alhamdulillah sya bersalin normal(vacuum) masa 38weeks 6days. Baby 3.01kg

Jgn risau sama cm saya.... Ukurn ptot 25w tp 28cm plk.. Lebh 3minggu. .....bert naik mendadak 3.4kg...trus jmpa doc.. Doc scan tkde apa... Cuma bby besr sikit nak 1kg 6bulan dan air ketuban lebh...... Nnti kn scan lagi la... Tunggu la minggu ni nya cek up sma la tinggi rahim or lebih

Sy 23weeks 5 days . Rahim tinggi 26cm . Nurse kata bby besa . Pregnant anak pertama jugak . Nt dia kata scan lagi klo tinggi lagi kena jumpa dokto . Nsb baik masa scan tu nt dh balik srwk . Xrisau sngt 😚

4y ago

Sy plk jd tkt😂

Tinggi rahim ikut week kita. Kalau 24w rahim patut 24cm. Tapi kdg2 nurse salah ukur pon mungkin boleh jd. Jgn stress2 sis...tunggu nnti checkup dgn doc, doc ckp apa.

Sy bru 13week..nurst cek kata mcm 16week sbb bdk dh naik ke ats ..n prt mngeras ..knpa ye bdk dh pras pusat sy..sbb rhim tggi ke😢😢

Sy 25 msa tggi tu lpstu turun 21 tp still tggi atas border. Slalu air ktuban lebih klu gdm time prgnnt

Sy pon tggi last2 scan masa 26w kt swsta sbb nk tahu gender doc detect poly. Air ketuban lebih. 😅

4y ago

Sy 28week air ktba lbh jgk 23....pahtu dia suh jmpe pkr...nti pkr bt mcm mne yer

Rahim ikut week. Kalau 25w, 25cm lah dia. Rahim sy memg doc ckp ikut week. Last 36w, 36cm.

Nurse sy ckp ukuran yg betol, xbleh lebih @ kurang 3cm dr ukuran weeks sblm nye..

sllunya dia ikut week.klau dah 24w..24cm la..gtu..