Loya dan muntah teruk

Saya pregnant anak pertama mabuk teruk. Makan pun mesti muntah balik. Makan buah pun muntah balik😭Nak bangun pun tak larat. Macam mana nak atasi masalah ni ye? Helpppp

2 Balas

samalah saya..nasihat yg sy boleh bgi pon is keep paksa makan balik after 10 minit muntah. sbb kesian baby lapar..dan awak juga akan lesu dan lembik. sy faham perasaan mabuk teruk ni sbb sy pon kdg dri pagi smpai ke tgh malam muntah lebih dri 6 kali sy muntah dlm sehari.. jadi dr pesan makan sikit lps muntah walaupun hanya buah. air suam jgn lupa ya minum.

Try la makan masam