scan babyyy

hai mommy.. sekarang saya dah 34w.. tpi masih belum tau jantina baby sebabnya bila scan je dia suka baring posisi mengiring.. so nampak side tepi jelaaaa.. ada tk mommy2 yg senasib? teringin sngt nak tau.. tkde mood nk shopping brg bby selagi taktau gender 🫠

27 Balas

cm sy dulu 28 minggu baru nmpk jantina baby...masa scan di kk dia kepitnya jadi tkthu sma ad boy or girl...last2 sy pi scan di swasta scan 3d pstu prgi scan di swasta lain plk sb klinik situ tkde 5d jadi prgi klinik swasta lain ad 6d terus..scan di situ nampak la dia tgh makan... menguap..cm² dia buat dlm perut tu..scan² boy...naluri sy mmg ckp boy tp nk scan jgkkn nk buat cmne🤣 tp baju dia warna pink..sy beli je tkut scan bnyk kali kluar girl plk😂

Saya smpai ke baby lahir xpergi scan jantina sbb nk suprise. mmg baju warna warni, xde masalah tp better beli brg baby yg warna putih cuma xperlu byk untuk persediaan. Baby akan cepat membesar takut beli terlalu byk xsempat baby nak pakai. lg satu nnti dh lahir dan tahu jantina baru la membeli puas2, lg seronok mcm tu

12mo ago

same sis mase scan kt kk ad ad boy tpi dc waswas sbb ad napk girl jugak , sblum thu pm sy dh beli bju campur2 senng hahah

34w tak shopping lg ni bahaya ya haha. bebila je boleh tiba2 nk bersalin. beli je unisex. sy haritu yg confirmed boy masa scan pun adik sy selamba belikan baju pink & sy pakaikan je haha masa baby org tak kisah sgt pun kaler apa. kaler ni kita yg boh padahal takde sape pun ckp biru wajib boy & pink kena girl saja😂

beli warna putih senang laki pompuan boleh pakai, beli sikit je dulu. nanti dah lahir baru beli lagi nak kaler2 ke. kalau scan tak nampak gender beli tu ikut naluri kita baby laki ke pompuan saya buat camtu tak tau gender ikut naluri hati kata boy ada jugak beli kaler biru selai dua, keluar2 memang boy 😄

dah 34weeks patut dah ada barang baby. bila2 masa je tu. kira tunggu hari. kalau terbersalin awal kalut nanti. beli je warna putih. nanti baby dah keluar baru beli ikut warna yang awak nak. saya tahu gender pun semua saya beli warna putih dengan warna unisex. tak ada specific warna.

Senasib kite ye 😂 sy dh 34w5d , jntina xtau lgi dri awl bby x bkrja sma 🤣 dia ngiring lps tu tngn kt kangkngan , tali psat kt kngkngnlah hahaha dh 7kli scan sy dh pntlah , tunggu jelah kluar nnt , klau bkn pmpuan lelaki , fstbby plk tu 😂

sy dulu first baby mcm tula...scan tp x nmpk....smpai sy order baby swing ...suami pi tukar color pink masa add to cart kat shopee..kluar² boy ..sbaik baju mmg saya bnyk beli unisex tapi bnyk mcm baju boy..ikut firasat hati seorang ibu

Jangan macamtu sis, baby nak suprise kan mom&dad dia tu. Lagipun newborn tak perlu beli banyak2 pun sbb kejap je. And sis beli lah yg unisex. Sometimes ada je yg scan nampak girl tapi kluar boy. So nak shopping tu beli unisex je.

sama la mcm saya skrg 34w 5d..scan masa 5 bln nmpk cam boy bila scan 7 bln nmpk girl dan scan 32 w dh xnak tunjuk..confius nk beli bju yg mna satu terpaksa la beli baju unisex sbb nk tunggu 36w lmbt lgi ntah² baby keluar dulu.

saya yg scan jantina Pon tak nak beli sgt ikut jantina ..sbb ramai jugak yang scan lain keluar lain...jadi awl2 beli je yg putih2 atau unisex , purple ke... nt dia dah sblan dua baru beli Lagi...baby kan cpt membesar.