Menyusu puting ibu

Hai mommy sekalian. Ada tak pengalaman ibu bila anak meragam nk menyusu dia mcm tak boleh nk terima puting ibu. Masuk puting dalam mulut dia taknak. Bila pump susu guna botol baby myusu molek .. knapa iya?

3 Balas

nipple confuse. boleh beli nipple sheild pigeon utk bagi direct feeding kalau nak. atau buat urutan mulut baby. atau boleh teruskan jadi epmom sampai dia besar.

12mo ago

oky trimaksih mommy , sy cuba

botol aliran susu laju.. kalau puting kita lmbt susunya. bby kne usaha sikit nyonyot2 bru kluar.. rasa dia lagi suka yg aliran laju tu..

before this baby directfeed atau macam mana awak? atau awak mmg kerap bg baby susu badan dlm botol? cuba share☺️

12mo ago

ini sy assume dulu punca. 1) boleh jadi lekapan baby awak salah 2) boleh jadi juga baby awak nipple confuse. bila baby directfeed dia perlu gunakn tenaga lebih berbanding botol. dan bila baby directfeed flow susu badan slow berbanding flow susu yg ada dlm botol. kalau baby betul nipple confuse awak boleh pujuk baby utk directfeed semula ataupon awak jadi epmom. 3) maksod awak jenis nipple rata ka? boleh cuba guna teknik sandwich semasa directfeed baby