Nak galakkan bayi menyusu guna botol susu

Hai mommies , ada tips tak mcm mana nk galakkan baby myusu guna botol susu 😌 . Baby sy dah masuk 4 bulan still taknak myusu gne botol susu even sy bg susu bf pn .. mslhnyee dia mcm tak biasa nk myusu dgn botol , dia nk direct bf .. Ada tips tak mcm mne 😢

2 Balas

ank sy lg..botol sume tolak..asal botol masuk mulut bt2 muntah..last sy gune syringe bg susu elok je dia minum

2y ago

kikiki ce cube dlu tgk camne..ank sy mule2 tolak jgk..tp sy x putus ase sbb die mmg jns mkn memilih..klau sy x wt camtu drop tumbesaran dia..skrang die mcm dh terbiasa mnum camtu.mule2 sy alihkan perhatian dia main2 mainan bile die ralit tu sy bg susu

anak sy x suka meenyusu guna botol sampai skarang usia dah 2 thun 8 bulan

2y ago

susahnye 😅 .. kesiankan anak kt rumah jer laa , sy kerja 8-5 . nk tggl dia dgn2 xblh myusu guna botol tu mmg risau 😢 tu pn dpt balik kjp waktu rehat bg dia menyusu kjp