Anak tak nak susu

Ibu².. nak tnye laa anak saye 2tahun saye tukar puting botol susu yang baru.. anak saya mengamuk taknak puting tu.. dah 2hri tak menyusu... Jenuh paksa minum tetap taknak.. nak buat mcm mne yee?

3 Balas

2 tahun, tiada keperluan susu. OK lah tu tak nak susu. Boleh fokus dgn makanan. Nak bagi susu juga, bagi dgn cawan atau botol straw. Dah usia toddler , syukur dia tak nak puting. Kurang satu maintenence. Hehe

Anak ada apa apa masalah kesihatan? Kalau bagi dalam cawan atau botol straw pun taknak ke? Sebab dah 2 tahun kan, tak payah guna botol susu pun takpe.

It's okay. Boleh tukar ke open cup/sippy cup/bottle straw. Nak cuba bagi susu kotak full cream pun boleh. Mini kotak tu lagi senang.