Susu badan

Hi ibu nk tanya, baby saya baby boy dia baru menyusu dengan saya nk masuk 3hari. Hari ni dia hari ke 6, saya nk tanya normal ke baby nak hisap susu kopek je? Kalau boleh puting tu nk lekat je dekat mulut dia? Dia bangun2 jee mulut mencari susu. Boleh share tak? Ibu ibu? Sbb saya anak ni baru anak pertama. G

8 Balas

Ya normal puan. Kadang2 dia baru je minum beberapa minit lepas tapi tercari2 lg puting macam dah lapar. Itu dinamakan cluster feeding. Tapi puan cek jugak puting, susu keluar byk cabang tak, kdg2 ada setengah org puting tersumbat x byk cabang keluar. Kalau tersumbat kena minta tlg tukang urut tgk2 kan

Dalam tempoh pantang, mmg baby ni buka mata je terus susu. Kalau tidur lebih dua jam pun kena kejut. Penat sikitlah tapi nanti puan tgk anak puan comel tembab sihat mantappp mcm roti bun camtu. Sistem Imun dia pun akan jadi lebih kuat dan tak cepat jatuh sakit

Normal sangat sangat, Puan. Baby baru sahaja berumur 6 hari. Susu itu suatu keperluan untuk baby. Just enjoy your breastfeeding journey 😊

Baby boy mmg kuat nyusu .. kdang dia nak menempek sampai tak bleh buat apa2 .. apa2 semoga diperluaskan lagi rasa sabar kita ..

normal...mmg nature baby nak ada benda dkt mulut..lgpn newborn baby mmg cepat lapat,perutnya kecik

ank sy dah 6 bulan pn tdo nk tek kt mulut je.normal la tu kn.

normal.. dia nk mengempeng

normal sis