first pregnant

Hai mommy, saya nak tanya yang pernah jadi mcm saya.. scan mcm ni maksud ada ke? sebab doktor tak bagi kepastian lagi, then cek upt naik 2 line tapi satu line masih kaboq. so kalau tengok pada scan ni biasa ada isi ka? sbb tak nmpak kantung dan upt masih kaboq.. kalau ikut period saya dah dari bulan 2 tk datang. ada turun darah 2 hari ja tu pun sikit and tk sakit or sengugut apa pada bulan 27/3.. ada sesiapa penah jadi?

first pregnant
6 Balas

Awl2 kndungan xnpk. Sbr sikit je lg dn jaga dri. Sy dlu mcm tu jgk. Ade isi tp xd heartbeat. Lg haru. Dh la 1 st time. After a while sy pn bt scan lg skli which is mse tu 8 mgu, scan ikt bawah trus, bru npk semuanya

Tak pasti juga , selalunya doc akan bg date scan utk confirm kan , kalau naik double tu kira preg la tu Sabar sis msih awal kandungan memang tak brp nampak

Check lg and scan lg. Kalau xnampak kantung. Risau baby luar rahim.. So jgn renyah2 n g lg check n scan

Awal lg ni, check plg awal pun 8weeks tapi kalau 10weeks lg ok lar. Lg clear.

Sis tak tanya doktor details ke??

mungkin bru lgi