kencing kotor

hai mommy nk tnya saya kne kencing kotor, tp bru2 ni saya minum air barli mcm dh okey tp doc nk juga ambil sample urin, baru je g hntar kt klinik..harini perut saya sakit mcm sengugut kt ari2 sampai ke pinggang sakit sgt, sakit dia kejp sakit kejp xsakit..dlm dilema nk g kecemasan atau xpayah..ikutkn hati nk rest je kt rumah..tp ada rse risau juga..kandungan 5bulan nk masuk 6bulan

2 Balas

Kita xkn tahu kita dh okay ke x drp UTI tu, sbb tu doc ambil jga sample urin utk check masih ada atau x bacteria.. UTI pn boleh menyebabkan cramp yg teruk pd bhgn abdomen.. disebabkan tgh pregnant, better g je kecemasan tu.. kalau rest kt umah n then jd apa², mcm mana..

5y ago

thnks sis saya dah g kecemasan dan doc ckp pn memg bahaya klau x g..boleh merebak ke buah pinggang..alhmduillah dah dpt antibiotik utk seminggu..

Baik ke hospital sis. Jangan dibiarkan. Takut berbahaya!