Barang baby

hai mommy nk tnya , persediaan barang2 baby ni biasa start kandungan bulan berapa blh beli? sorry tanya sbb saya frstime , ttc 3 thun , sdikit excited , dan nak tahu start dari barang apa yang biasa mommy sediakan dulu , ada org start dri brg mahal contoh : stroller ad org start dri barang mcm botol2 :)

15 Balas

boleh start beli sikit2 dah sis. selalunya orang start lepas 12weeks. sebab lepas tu chance untuk keguguran tu dah turun banyak. kalau belum tahu jantina, boleh beli barang2 yg unisex dulu. mcm bathtub baby, barang mandian, barang laundry, carseat, stroller. barang2 pantang awak nanti pun jangan lupa. sis buat dulu list barang apa sis rasa perlu. tengok banyak2 list yg orang buat kat internet, google je list barang baby atau baby registry. then customise ikut keperluan sis sendiri. dari situ sis boleh tengok barang apa yg sis betul2 perlu, utamakan yg tu. yg kehendak, maybe boleh postpone lepas semua keperluan dah settle.