Barang baby

Hai nak tnya,biasa nya da berapa bulan mommy start beli barang baby?

31 Balas

Mak sy nasihatkan jangan beli awal sangat. Dah masuk 7 ke 8 bulan tu, boleh la beli sikit2x.. Dia xnk kita as parents excited sgt. Apa2pun boleh jadi. Mcm mak sy sendiri. 3 org anak meninggal dlm perut masa usia 7 ke 8 bulan tu. Sama mcm adik ipar bulan feb yg lepas.. Sedih kalau kita dh beli byk barang tp ending xde pemakai brg2x tu.. Sy dh masuk 7 bulan. Baru beli satu pasang baju. Baju tu pun dibeli masa usia 3 bulan gitu. Saja buat peluk tido. Brg2x lain akan datang br cuba usahakan..

4y ago

Hidup mati kita tk tau sis, benda tu boleh jadi ..ada kala ada ibu yg beli time 7bln tapi allah ambil balik,masa 7bulan tu.ada yg sbagian beli awal tapi xde apa. Ada sebab knapa ibu beli awal sikit2 sebab xnak berat sngat kalau beli smua sekali. Semua hidup mati kita allah yg dah tentukan. Apapapun kita serahkan kepada pencipta..

Strt 4 bulan dh beli barang sikit2..skg dh 8 bulan, nk jalan pon dh malas..nasib baik dh beli sikit2 sampai la 8 bulan..sebab nnt dh msuk 8 bulan nk cuci baju lg, nk kemas brg2..penat😆..better beli sikit2 dlu sis😊

sya start 8bulan bru cari sikit2 brg bby huhu.. sbb xtahu jantina bby lg, itu pn bli yg mana perlu nk di bwak ke hsptl nti je. cari warna pn putih biru hijau☺️

5y ago

hehe.. putih kan masuk aje bby girl or boy.. kalau part (biru n hijau tu) sbb mak nye suka biru n ayah nye suka hijau😅

Kalau nak jimat,beli sikit2 tiap bulan. Dah nak bersalin tak perlu nak keluar duit banyak beli semua. Hehehehe.

Saya 8 bulan baru betul2 cari. Tapi ada je yang saya search awal contoh dekat carousell mcm baby tub ke kelambu ke yang secondhand.

Sya 5 bulan baru start survey apa yg ptot.. 6 bulan baru start beli sikit sikit.. sbb bila dh sarat, dh xlrat nk jalan

ikut list mommy.. mana yg perlu beli dlu n later.. plus bnd yg mahal ley beli masa baby expo 😉 5 bulan ke ats da ley start

4 bulan dah boleh start beli sikit. 8 bln dah sarat malas dah nak keluar rumah

Saya baru start shopping. Skrg kandungan da 28weeks. Mak sy pesan beli dulu yang perlu.

Saya 4/5 bulan dah start beli sikit-sikit. Baru tak terasa sangat duit keluar banyak. 😂