Barang baby

hai mommy nk tnya , persediaan barang2 baby ni biasa start kandungan bulan berapa blh beli? sorry tanya sbb saya frstime , ttc 3 thun , sdikit excited , dan nak tahu start dari barang apa yang biasa mommy sediakan dulu , ada org start dri brg mahal contoh : stroller ad org start dri barang mcm botol2 :)

15 Balas

sy start shopping barang baby masa usia kandungan 29w. beli yang basic dan brg ibu. sy beli barang baby kat tiktok, shopee dan walk in ke Aeon Mall. brg baby cm baju baby, brg mandian, tilam, changing mat diapers dll. sy shopping brg ibu (just bg pendpt) cm maternity pad, breast pump manual (just standby), nursing bra (beli awal2). Dan lagi satu terpulanglah kalau nak beli barang berpantang utk ibu dan anak. stroller dan carseat, beli kemudian pun xpe.