Keputihan

Hai mommy nak tanyaa . Siapa yang pernah kena ambil sample keputihan waktu mengandung ? Saya kena amik sample Selasa minggu depan so agak takut 😭 doctor akan pakai alat macam gambar kat bawah ni ke ? And nak tanye perlu cukur dulu ke miss buluu dekat bawah atau hanya perlu trim sahaja ?

Keputihan
21 Balas

Saya dah 30 weeks, kerap keluar keputihan tapi tak gatal & bau sikit mcm telur. Perlu bgtau doc tak?

2y ago

maaf bertnya..mmg semua kene lalui ke???..#firstbby

1. ya pakai alat ni. 2.cukur bagi elok lebih baik. mudah sikit doc/nurse buat kerja. kita pon xsegan sgt..

Just rilek, tk sakit pun. Just tk selesa je. Lagipun sekejap sahaja tk smpai 5 minit pun 💪🏻

sy puas dh kena 😂 tips nya masa kena masukkan benda tu tarik nafas & jangan kemut k😊

saya pernah kene tp xsakit pon walaupon nurse kata susah nak masuk sbb ketat 😂

jngn takut sis insyallah xda apa² sy perna kena mcm ni

tips dia jgn keraskan badan.. relax je.. nnti sakit

2y ago

rasa ngilu mcm nk terkencing kalau sy la😂😂

kalau sy haritu doktor guna gambar yg kedua 😅 dia mcm plastik gitu

sy pernah kena masa 16week ..skjap je dia masukkan .. relax je sis ..

tak sakit pun sis relex jak jgn angkat punggung tu