Kena bebel anak xnaik berat badan

Hai mommy, bleh suggest susu yang boleh naikkan berat badan baby 4 bulan? Skrg baru tukar minum anmum Dah try ⬇️ Lactogen: kembung Enfalac A+ : banyak muak n sembelit Dutchbaby : cirit birit S-26 sma : berat naik sikit sgt, taik hijau lumut Similac inte-p : baby muntah banyak walaupun dah sendawa

17 Balas

Lebih kurg ank saya. Dari lahir sampai le dah setahun mmg susah berat naik. Tapi sejenis kuat susu & makan. Kalau naik pun paling byk 2 ke 3 gram je. Kdg setiap bln kene ulang alik kk utk review berat apa semua. Saya pakai susu dugro sbb yg tu je rasi & berat sng naik sikit banding susu lain. Nurse kata maybe metabolism tinggi tu yg berat dia gitu je even minum susu n mkn byk.

2y ago

Tu le. Maybe metabolism ank tinggi. Tambahan jns aktif. Asalkan berat dia tahap normal even naik sikit pun jadi lah

saya pernah kena dekat kk nurse bising berat x naik² pastu kan dh geram sangat saya kata dekat nurse tu ... nurse sy sdiri berat payah nak naik walaupun makan banyak mcm tu jugak dengan anak saya.. sejak tu nurse tu kata xpe asalkan anak sihat ok dh .. gituu lahh

kadang baby tak naik berat pun kena ygk faktor genetik.. macam kawan sy jenuh bagi anak tukar susu.. tapi mak ayahnya memang kecik je orgnya... tentu la anak kecik juga.. kesian kadang parents stress...

2y ago

Tu la.. tpi sy dgn husband xde la keding sgt

saya pakai karihome 5 tin berat tak naik cantik, tukar frisolac ar, lepastu s26.. sama je.. lepas tukar dupro terus naik elokkkkk je.. bam bam dia sekarang.. baru 2 bulan minum dupro.. esok nak masuk 5 bulan.. alhamdulillah

2y ago

Nnt sy try dupro jgk la.. 😊

sis cuba dengan susu dupro.. dan guna minyak telon (stommyoil) sapu dekat kawasan perut.. inshaallah membantu sis.. stommyoil untuk membantu masalah kembung, ciritbirit,sembelit,dan muak sis😊

ERM yg penting Dya sihat saja biar pon berat tidak naek...bagus juga Klau kuat makan kuat susu...biar lah berat badan tidak naek...skrg nurse banyak cerewet mls sy mau Lyn kadang kdng

2y ago

Graf tu xnaik.. turun.. risau gak..

Enfalac langkah 1? ..mcm anak sy xleh nk amik susu dr product Nestle..jadi kembung…tukar ke enfalax step 1 alhamdulillah..berat pn naik..

2y ago

Dah try enfalac pun xleh jgk.. huhu

susah nk cari susu yg sesui dgan baby.. baby tak naik berat pun kita risau.. tapi org kata baby senang naik berat klau minum susu ibu

2y ago

kejap lagi 5-6 bulan dah boleh mkn.. tapi kena tungu misi ckp dulu.. risau kn.. bagi makan bubur yg betul2 cair sis.. ya sama lah ank sy pun bile tgok org mkn mcam tahu2 je yg kita tengah mkn 🤣🤣🤣

Cuba yg ni..berkesan pada bby sy..berat mula 2.3kg cukup smggu 3kg..

sy gune Similac neo sure..sebulan naik 1kg