susu untuk naikkan berat badan baby

bole suggest tk susu utk naikkan berat baby sy , baby sy 3 bulan berat 4.7kg je , ramai kata kecik . Enfalac A+ sy dh try x sesuai. Anmum sy dah try jugak , dia jadi sembelit. Dutch baby minum x naik 😅#ingintahu

5 Balas

skrg dia masih minum Dutch baby?? kalau dia minum okay xde sembelit ,sy sarankan sis teruskan susu Dutch baby tu cuma sis topup beli appeton baby drop dekat farmasi,blh google mcm mna gmbr dia,dia mmbantu tambahkan berat baby jgk,baby pun susah nk dmam,rmai yg try bg feedback positive,doc pun suggest,selamat utk bby dr newborn hgga umur 12bln,klau sis tukar susu lg takut xsesuai ,risau takut dia cirit birit atau sembelit,kesian plk dkat dia...

anak 1st dan 2nd minum lactogen,berat naik. anak ke 3 baby boy minum dupro dr umur 1 bulan -2 bulan kurang berat badan. lepas dr checkup umur 2 bulan,sy jaga masa tidur dan masa menyusu baby sy. masa tidur sekurang-kurangnya 3 jam tanpa gangguan setiap sesi. susu ikut demand baby sy,5oz sekali menyusu. check up 3 bulan baby sy dah normal beratnya,naik 1.2kg.

hai sis. cuba try s26 gold. bby boy sy dh nak msuk 4 bln, stiap bln check up mst naik sekilo lbih..bby pun xpernah sembelit😊

10mo ago

in shaa Allah sis😊

Dupro pn ok sis ank sy minum dupro sllu naik dkt 1kg

try susu karihome