Makanan berkhasiat

Hai mommy. Alhamdulillah saya pregnant 6w, tak pergi klinik lagi cuma cek upt banyak kali double line. Nak tahu apa maknan yang berkhasiat utk diambil masa pregnant ? Saya first time preggy 🙆🏻‍♀️. Mohon bantu. Sebab sekarang tak boleh tengok nasi or lauk. Nanti akan mual & loya.

4 Balas

Tahniah sis..jgn lupa mkn acid folic sementara tunggu utk buat buku pink..minum susu..mkn buah..jgn biarkn perut kosong..nnti lg senang muntah2..take care..🤗

Hai.. dlm apps ni ada bnyk awk bole search bahagian makanan & nutrisi untuk ibu hamil. Nnt dia keluar satu2 mknn apa yg elok n yg bole dielakkn.. gudluck mommy

Bli dan mkn folic acid klo blum plan nk g klinik dlm msa terdekat ni. Trimester pertama sgt penting utk ibu consume folic Acid ni.

Makan roti dan minum susu yg kurang gula ya sis