5 week 5 day - Baby First

Assalamualaikum hai . Sy lmbt period da seminggu , smlm test upt naik double line . Klau ikut kn date period last month skrg sy dah 5week 5day . Perlu ke sy pergi klinik double check pregnant ? Or tunggu nanti 8week baru pergi klinik . Terima kasih yea ☺️

2 Balas

Kalau upt dah double line maksudnya dah confirm pregnant. Kalau nak gi scan better tunggu 7 - 8 w. Masatu In shaa allah dah nampak kantung + bb + heartbeat

3mo ago

Ikut kemampuan badan awak. Kalau belum mula alahan boleh je cuba puasa. Kalau masa puasa tu rasa tak sedap badan, hypo ke pening ke, boleh berbuka. Saya dapat berpuasa penuh masa awal2 ramadhan haritu, bila dah start alahan tak puasa dah.

Sis dah boleh pergi scan masa 6 week, tgk kedudukan kantung dlm rahim atau luar rahim. Kalau jenis rahim terbalik, scan tvs ye, scan ikot bawah