Kenapa ya

First time saya dapat tahu saya pregnant masa awal bulan ni dan masa tu baru 4w+. Saya buat test upt sebab dah lewat period seminggu. Masa first time saya buat upt tu positive 2 line dan sangat terang. Saya test 3 hari berturut pun tetap terang. Saya kurang alahan tapi cuma ada rasa breast sakit dan cepat penat. Tengok makanan pun rasa kurang selera dan kadang rasa mual tapi tak muntah. Esok genap 8w baru saya nak pergi scan di klinik sebab ramai yang suggest 8w+ baru scan utk nampak lebih jelas. Jadi tadi saya saja buat test upt sekali lagi sebelum nak pergi klinik utk scan esok tapi double line tu jadi macam agak pudar sikit. Tak terang jelas macam pertama kali test. Setakat ni saya tak pernah ada spotting/bleeding. Sakit perut pun kurang cuma kadang ada rasa mild cramp. Saya hairan bila tengok upt naik 2 line tapi tak terang jelas. Kenapa ya? Risau pulak saya... #ingintahu #firstbaby

2 Balas

yg ni sy pon pelik. waktu 4-5w sy test upt terang. now 6w x terang sgt. mybe effect ubat kot jd bercampur air kncing. so jgn risau ok jnji 2 line ad ja tu. upt just hormon

7mo ago

Ohh yeke harap betul lah effect ubat.. sblum ni test pakai dipntell ok je naik terang.. bila tadi pakai brand biasa beli kt guardian jadi tak jelas pulak double line tu...

scan je dulu

7mo ago

okayy tapi macam2 fikir sementara nak menunggu hari scan esok tu