Baby 2 bulan kerap berak

Hai mommy ada xd sni yg prnh mngalami..msa jumaat baby cya mula berak xkeras xcair tpi isi najis sedikit kerap dlm 4 kali ..hri sabtu pla dlm 8 kli sma jga kerap berak tpi sedikit² dn bercampur lendir dlm berak dy tu 2 kali ada darah tpi xbnyk ..ahad nya plA pun berak dlm 7 kli 1 kli ada darah sikit dn lendir..ni kmi dlm wad dri kemrin petang sbp bby kerap berak..tpi sejak msuk wad stiap kli dy berak lendir dn darah da xda..baby cya xda demam dn mnyusu kuat bila d beri susu pun dy mw....ni hri dy berak dlm 8 kli da cuma mungkin sbp kerap berak jdi pantat bayi cya menebal dn ada luka sikit dkt lubang dubur...doktor suru sapu krim zinc ke klo xsilap...syukur hri ni baby ada aktif sikit seperti sdia kala cuma msi kerap berak sdikit² dn isi makin kurang kadang air je dy berak...doktor on antibiotik dn bg air garam pda bby cya..dn doktor ckp kena pantau lgi smpai esok klo da xda darah tpi kerap berak da boleh kluar wad ....boleh smbung rawat dekat rum sja dyblng....sbgai mommy mmng patah hti nmpk keadaan bby yg kerap berak walau tda demam dn msi kuat mnyusu badan...streszz dkt wad brdua sbp yela risau..sgla darah dn sampel najis d ambl ....lebam tangan kaki gara² ssh nak jumpa urat ..ya allah sakitny hti nmpk baby djarum²...btw fullbf ...dn tda tw sbp apa boleh bby ttb kerap berak...mungkin jga dri yg cya mkn²...maaf ayat bertabur xtw nak ckp mcm mna...ada xyg senasib.. Baby 2 month...#seriusnanya #firstmom #firstbaby

2 Balas

Hai. Moga anak sembuh dan jaga diri mommy. Elak makan makanan yang terlalu pedas. Mungkin perut anak jenis sensitif.