Kerap mengeras tapi tak sakit ..

Mommy² ada xyg mcm cya bbrapa hri ni perut asyik mngeras je...28 week...normal ka dlm shri tu dy boleh mngeras 3 kali ...kdng pagi kdng tenghri dn mlm..da msuk 28 week ni dy asyik mngeras ja...risau....smlm baby cya trlalu aktif hmpir tiap jam nak tendang dan brgerak mungkin sbp momynya mkn aiskrim kot ...ada kah d sbpkn dy trlalu aktif smpi perut asyik nak mngeras ja...esok bru ada temujnji dngn dokter..#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

boleh pantau setiap hari. buat rekod adakah makin kerap atau sama saja. bila terlalu kerap dlm 5-10 minit sekali,tu dah tak normal.. kena beringat, bersalin anytime saja boleh,xsemestinya cukup due baru bersalin. jd alert selalu ya demi keselamatan baby & ibu.

bg sy tu normal sbb baby makin mmbesar. .sbb sy pun mcmtu. .skrg dh 31 weeks lg makin aktif. .kdg tu terasa mcm disiku2😂

2y ago

ni pla dy kerap tendang dkt dada...

ya normal. sy start braxton hicks 27W sampai lah skrg. bawa duduk nnti oky lah sis.

doc ada ckp kalau mkn mknn manis bb suka😂.. jdinya over aktif lah tu dpt aiskrim..

2y ago

tuelr kmrin bkn main mkn aiskrim yg super duper manis...skli xbrhnty dy brgerak dn mngeras dlm 2 3 kli...smpai naik risau cya d buatnya...

Hai sis boleh bgtau tak mcm mne baby mengeras tu?

2y ago

eya sis dy akan timbul tpi bila pegang keras😂

normal. makin besar makin kerap mengeras.

False contraction