SAKIT HULU HATI..

hai mommy, Ada cara tak nak hilangkan rasa sakit hulu hati ni.. Rasa sakit sangat².. Skrg dh 37w5d.. Tak boleh tahan. Dh mnum susu.. Tggikan bantal. Still sakit gak.. Ya allah.. ?

7 Balas

Try minum ice water, or suck ice cube.. ubat gastric Maalox Plus juga membantu

Munch.. Minum susu tak ckup klu nak bg hilang pedih ulu hati.. mkn biskut2

Sy klau xdea susu sy mnum air kosong jea alhmdulilah ok..

Try mkn MMT.. Bole amik kat kk je..

Try yg mnum gaviscon

sy amal kn susu je . lps tu mkn mknn berat mcm nasi ke mee2 ke sederhana . xbole mkn sambal2 mmg senang kne pedih hulu ati lg2 da nk dekt2 brsalin sis . minum la susu bnyk mne pon klau pemknn pon xjaga mmg bole kena pedih hulu ati . cara sy pagi slepas sarapan . sarapn tu bkn nasi ye sis tpi mcm roti ke biskut ke . minum susu . mlm sblm tido sblm setgh jam nk msok tido bole minum susu dlu . lps mkn sambal2 pon bole minum susu . mtk suami urut sikit blkg sis sblm tido . tok buang angin . angin bnyk dlm bdn pon buat pedih hulu ati tu xilang sis . sy pon mcm tu . klau mkn sambal mmg asik sakit pedih hulu ati . mkn coklat2 pon same . xkesah la mkn coklat ke minum ke same kne pedih hulu ati . sy akn minum susu je . mkn ubt tmbh drh pon bole dpt pedih hulu ati. yg penting pedih hulu ati ni angin juga bnyk dlm bdn sis . so nk xnk suami kne urut dlu blakg tok sendawe bnyk kli bru slesa . uhuhu saba ye sis da xlame da tu nt bby da kelua da ilang la semua tu .