gerakan baby 20weeks

hai mommies..sy tgh pregnant 20weeks. tp mslh skrg, dah 2 hari sy rase mcm xde gerakkan sgt. kalau ade pon, rase mcm lembut sgt smpai sy confuse tu gerakkan baby atau angin dlm perot. nk tanye, normal ke kalau gerakan baby sgt lembut & hanya 2,3 kali sehari? sbb ni 1st time pregnant. terima kasih.

1 Balas

Normal sis sbb baru 20w kan. Try la minum air sejuk/manis. Kalau sis tak yakin, boleh try scan.

4y ago

Alhamdulillah..lega rasanye sis ckp cmtu. Risau sbb tgk kwn pregnant same ngn sy selalu ckp baby dia selalu gerak2 kalo dia mkn or minum. Baby sy plak gerak time sy nk tido je. Tu yg agak risau.