Gerakan baby

Sy skrg 36w5d.. gerakan tu rasa tak kuat dh mcm sblom² ni. Gerakan cukup 10 tp cuma lembut² ja.. normal x? #ingintahu #firstmom #firstbaby

6 Balas

mmg mcm tu sis. sbnrnya dia bergerak je. tpi kita tak rasa. sbb dia gerak lembut je. mungkin dh padat. kena pegang perut baru rasa. kdg2 kita sentuh nk pegang perut je, dia akan bergerak dh. dia rasa tgn mommy dia.

Saya 37w3d pun mcm tu juga. Dia gerak je tp bila gerak sakit sbab dia cucuk2 perut tu . Kadang kite kena tap2 baru dia gerak.. tp malam dia akan cucuk2 nonstop tepi perut mmg sakit.

sy plak tblk.. makin meningkat weeks mkin kuat gerakan baby.. kdg smpi sakit2 mse die bgerak tu..

Kadang sebab dh padat mmg mcmtu tpi klau rasa was was bole tnya misi or doc😄

sy pun 36 weeks .. sama lah sis sy pun gerak slow je.. dri 35 weeks hri tu..

sma la mcm sy tak trlalu mcm sblom ni