Naikkan HB

Hai mommies,betul ke air twister salah satu cara utk naikkan hb?

17 Balas

hai,air twister ni doct ad ckap tggi gula. dia sarankan mnum air oren peel fresh. sbnrnye bukan naikkan hb,tp mmbntu serapkan ubat yg kita makan untuk hb tu sis. pgalamn sy,sy mkn kismis tok guru,hb mmg naik. hujung pregnant sy hb 13.bleeding truk,nasib baik hb tggi doct cakap.klu x boleh kena masukkan darah org.😅

Perbanyakkan pengambilan makanan kaya zat besi seperti ayam, sayur daun hijau, kekacang, hati, bijirin penuh, buah-buahan kering seperti prun dan kismis, kekacang, tembikai dan labu, bijan dan tauhu. Twister tu agak manis tau. Takut nanti tiba2 detect GDM pulak. Susu lebih better.

Buah dragon, bayam merah, hati, delima. Twister tu tinggi gula dik. Lagipun tak fresh.. elakkan la minuman tinggi gula.

Tinggi gula tu. Banyakkan makan buah atau minum jus segar, mkn sayur hijau + lebihkan protein terutamanya ikan

saya beli air tropicana twister untuk naikkan hb pastu kene marah dgn nurse 😅

Pengalaman sy Hb rendah bnyakkan mkn buah jambu batu dan juga minum air teh O ais manis,,

Tak pasti Pula.. tapi twister Tu kan bnyk Kandungan Gula..

Amalkan makan buah jambu batu &pati delima.sy amal menjadi

5y ago

Harus cuba ni hehe tq

Org kata mkn jambu batu nk naikkn bacaan hb

Xpernah dengar tu sis.. sis leh cuba makanan2 ni..