kuning baby

hai mommies..ada yg tau cara nk turunkan kuning baby? sye kesian dngn biras, kuning baby dia tiap hari meningkat smpai 236?

18 Balas

sy baru seminggu lahirkn, kuning baby first tu 198, sy xdpt nk bg breastfeed lg time tu sb susu xklua pun lg time tu, mak mertua suggest bagi susu nanpro, kalau xsilap nama dia tu, alhamdulillah hari2 makin trun kuning baby, tp stiap baby berbeza ye

3y ago

saya dah cuba bgi susu nanpro dan bf still kuning makin tinggi dan saya elak semua herbal makan still kosong tak bubuh apa apa dlm masakan

Just jemur setiap pagi pukol 7 . Waktu saya bersalin anak kedue kuning tinggi . Saya tak pergi hospitel chek . Tapi saya bgi susu kambing betul betul yang ori . Esok tuh kuning dye turun

5y ago

Itu lau. Lpas nir boleh tryy lahh .

Baby kalau menyusu badan, kurang berak tu normal. Cuba campur dgn formula milk. Selalunya kalau fm mmg hari² membuang. Kalau X berak memang susah jugak kuning nak turun.

Sis , boleh ikhtiar menggunakan youbaby .. anak sya kuning tinggi , alhamdulilah lepas saya mandikan dia menggunakan shower gel . Turun kuning dia ..

Bagi baby kerap susu, kerap susu kerap membuang insyAllah cepat turun kuning. Dalam masa yang sama kalau susu badan ibu kena jaga makan

5y ago

susu kerap..membuang nye yg x de

Kerapkan menyusu...tp sy dulu bgi ank formula utk trunkn kuning dye...alhamdulillah la menjadi...tp still bf jer...

Bg menyusu dgn kerap supaya bby kerap jencing dan berak.. Jgn bg bby tdo Lama2.. Kejutkn utk bg susu..

5y ago

baby kuat mnyusu tpi x berak2

Cuba mandikan dengan air cap badak sis inshaAllah kuning boleh turun,ni pengalaman sendiri

5y ago

dah buat ttap naik 😅

Breastfeed kerap kalau boleh, and kurangkan makan halia kalau masih tgh pantang

Sruh biras mnum Susu kambing..pastu kerap bg bby nyusu... insyaallah...Cuba la

5y ago

Alahai...try jemur bby bwh matahari pagi sis..Dr pkul 7 ke 8@9 cmtu..bukak bju bby sume..petua org tua2..kjap je..5 ke 10mnit je..