Jundice / baby kuning

Salam.. Saya nak minta pendapat Cara nak hilangkan/turunkan kuning baby.. Baby baru 7 hari, tinggi sgt kuning dia 236

6 Balas

Haritu bby saya bacaan jaundice dia 181. Saya ikhtiar dengan mandikan bayi daun kucai, petua org dulu jemur jam 8-9am. Dan saya banyakkan bagi minum susu badan. Hari ke 12 bacaan turun 92 and terus tk perlu dtg KK lagi utk check up.

sis, cuba beri minum susu karihome. kalau kt rumah ada kedai herba cina. sis boleh cuba beli daun herba kat sana. untuk mandian bby. sy baru bsalin 5/9. kuning bby sy hari ke3 115, hari ke5,86, hari ke 7,48. Alhamdulillah.

Sy minum susu kambing sis... Makin hari makin turun kuning tu.. Sy pon anak tinggi gak kuning. Pastu byk kan minum susu badan

baby darah O ke?.. kalau saya berikan susu berasaskan susu kambing.

baby saya pun kuning skrng 😭

2y ago

Minum susu kambing. Sy pnya dah turun sikit2