Cara pujuk baby high demand

Hai mommies..ada tak cara pujuk baby yang suka menangis je .. padahal dah tukar pampers, dah bagi susu.. tapi still menangis..lawan mata untuk tido

4 Balas

Anak saya sampai sekarang macamtu. Culture shock juga rasa sebab anak pertama very easy baby 🥹 yang ni dah masuk setahun masih asek menangis. Pakai baju, tukar pampers pun boleh nanges sekuat hati macam kena dera. So saya faham sangat perasaan sis. Macam saya, anak memang ngempeng lagi. Dulu ngempeng dia boleh terus tido tapi sekarang dia seboleh2 akan tahan mata. Ngempeng pastu lepas kan nanges2. Taktau dia nak apa. So husband akan ambil dia bawa keluar bilik, dodoikan sambil zikir. Kejap je dia akan terus tido. Gitu jela rutin tiap hari nak bagi dia tido. Kalau tak memang kena tunggu sampai sejam dua jam nak tunggu dia tertido sendiri 🥹

1y ago

saya baru anak first..tu rasa stresss kadang xtau dia nak apa..semua benda dah buat🥲..bila bagi susu badan,mula² ok..selang seminit gitu terus mengamuk

nie cara sye ble nak bg baby tdo (fasa2 newborn) 1) sapu mnyak telon kt perut & exercise cycling tu.. 2) klu baby ske bedung, bedung kn.. 3) bg baby puting, peluk bantal, mngiringkn 4) masuk buai klu tgk cara mat saleh, dyorg akan dodoikn baby kt tgn pastu letak kt baby cot, tepuk2 baby, baby nanges dyorg angkat pujuk, lps tu letak blek kt baby cot.. ulang sampai la baby tdo.. Bg sye, xde cre yg fix utk bg baby tdo.. ikut la yg mne ssuai.. kdg2 mood baby pun brubah2.. sye penah bg baby tdo atas bdn tyme nwborn dlu, penah tdo kn smbil tepuk2 ble da besar da susah da nk tdo last2 buai je...

if ada fb. boleh follow fb baby language. dekat sana admin ada ajar

cuba sis bedung baby masa nyusu . nnt mesti dia tertido.