cara nak pujuk baby minum susu ibu

Hai mommy mommy semua ada tak tips atau cara nak pujuk bayi baru lahir bagi hisap susu ibu help me dah tak nak duduk hospital lama lama ????

5 Balas

Breast bengkak ke ?haritu masa mula2 bersalin ..breast bengkak susu .jadi baby taknak sebab nipple jadi keras . Jadi saya urut/pam bagi surut bengkak dulu . Lepas tu tukar pampers baby . Urut perut bagi dia selesa . Lepas tu try posisi yang dia selesa . Baru okay

Sis kena tahu apa masalah bayi tidak mahu menyusu..adakah sbb position?baby nipple confuse?..kena cari lactation counselor utk guide..

Kalau suap pakai cup, baby minum tak? Cuba mintak pendapat doktor

Kalau kat hospital dia org bagi cupkecil kan bagi susu dlm cup

Sis try sing a lullaby or pasang lagu khas tuk budak2