Baby high demand (0-3months)

Hai assalamualaikum. Ada tak ibu ibu yang experience dengan baby high demand? Menangis je tiap masa (tukar pampers, pakai baju seluar). Baby tiap masa kalau boleh nak mengempeng je. Ada tak tips tips untuk bagi baby bertenang? Selalu time hisap susu je baby saya tenang tapi takkan la setiap masa nak baby susu. #firstmom #babyhighdemand

2 Balas

Mcm anak first saya dlu baby high demand juga..Mmng stress juga masa bepantang dah laa pjj dgn suami..Tapi saya selalu tengok kat fb Cara tangani baby high demand mommy cari ja page Baby language..N salah satu cara saya gna saya bg dengar baby muzik white noise..

2y ago

Okay mommy..Syukur Alhamdulillah..Xpa kita parents baru kan jadi mmng bgtu hehe

Follow sis.... Anak sy kaki ngempeng jugak, dia bertenang masa waktu tido, waktu netek, waktu beyak.. Selebihnya dia apa pon semua tak kena.. Sabar jela... Baby saya baru sebulan.. Sy ni pon belom habis pantang lagi... Kdg jadi stress yg amat..

2y ago

Semoga mommy kuat. Anak saya sekarang dah makin okay.menangis dia pun tak seteruk masa dalam pantang haritu. Inshaa Allah habis pantang nanti baby makin okay. Mommy jangan stress stress tau.