Scretch marks

Hai mommies2 semua. Nak tanya korang , mcm mana nk hilangkan scretch marks y? saya tak garu pn tp tahu tahu ada je bawah perut. sy tak perasan sbb dia tersorok. Lama lama naik keatas baru perasan.. Dngn ada tompok hitam nya.. Cemburu tgk org lainfirst pregnant takde Scretch marks?

2 Balas

Saya first prgnt juga xde stretch mark kt perut tp kat punggung n peha penoh. Padahal punggung sye xnaek kembg mna pon. Perut tu ofkos naek. Laen yg besa laen tmpt yg naek stretch marks 🤦🏻‍♀️so xya la sedih2. Normal la tu. Tu la pengorbanan ibu. Rajin2 la sapu vco ke bby oil ke lotion ke kt kwsn strech mark tu. Scrub. Nt lepas bersalin rjin2 exercise

4y ago

Tu lah kan, tmpt yg takde kena mengena jgk dia naik .. Nak kena rajin rajin sapu minyak lah ni . Terima kasih atas info nyaa 😘

Sye masa pregnant lgsg xde stretch mark. Hari hari pakai minyak dr palmers tu. Tapii bile bersalin je lepas seminggu keluar stretch mark🤦🏻‍♀️.

4y ago

Xde pakai ape ape lagi. Nasib dh biasa x menggaru. Still tgh cari krim ape yg sesuai nk hilang kan stretch mark ni. Make sure kuku sentiasa pendek and bila gatal just sapu sapu je dengan minyak.