Stretch marks

Hi mommy2 smua ..kalau kat Watsons ada tak cream yg sngat berkesan utk hilangkan stretch marks dekat perut? Sy skrg pregnant 25w 2d tiba2 je ada stretch marks..saya tak garu pun perut sbb tkde gatal..tapi makin mmbsar perut tiba2 timbul stretch marks kat perut ..#seriusnanya #pleasehelp

16 Balas

Normal ada stretch marks. Dah nama pun "stretch" marks, sbb kulit merengang sbbtu terjadinya strech marks, merengang pula bkn sbb garu. Sapu vco/losyen yg ada jual kt drugstore. Minum air kosong byk2 & mkn buah2. Abaikan iklan produk timbangkilo yg overclaimed boleh hilangkan strechmarks sekian2 😁

hai sis..boleh try set ni utk strechmark..sy dr awl2 mgdung mmg slalu apply kt perut alhamdulillah smpai bslin kulit licin xde parut..smpai misi tnya pakai produk apa kulit cntik xde pecah2.🤭.apa2 bole pm sy klu nk cuba yea😉

2y ago

boleh pm sy sis www.wasap.my/601111404796setstrechmark

normal,amik masa nak hilang.kena konsisten sapu losyen..kalau gatal jgn garu boleh jadi teruk kulit..klau x ada kt perut slalu ada kt payudara.mcm sy perut x nmpk sgt sikit2 je.tp kt payudara ketara rnggang kulit tu..

2y ago

baik tq ..makin hari mkin tmbul stretch mark..perut sy tkde gatal2.. tkpenh garu tiba2 ada ..

kdg bukan sebb garu sis.. kalau bby , uri n tali pusat tu makin membesar mmg secara tk sengaja kulit jd regang.. sy awal2 preggy dh ade stretch mark padahal tktau lagi pregnant ke tk masa tu n masa tu pun bru 4minggu

2y ago

ya sis..pagi td bby kuat sngt bgrak ..ptg ni dh tmbul crack merah sikit yg nmpknya akan jd stretch marks 😅

normal je strech marks tu. boleh crik cream tummy strech dkt watsons or boleh ltk aloe vera gel jugak. ari tu ade bace.

2y ago

ye

Saya pakai yg mom's choice punya brand. So far ok sgt. Boleh beli pakai voucher asian parent. Dpt harga rm59.90 1 bundle brg mommy.

Itu normal.. blh sapu pelembap atau cari cream yg sesuai kat watson/guardian.. sy pkai yg ada cocoa butter tu

2y ago

skrg mcm mna ? msih ada ataupun msih teruk stretch mark awk ..? nnti sy try ..hrni tkjut tgok mncul tiba2 sdgkn tkde gatal ..mngkin sbb kulit menipis ketika merenggang smpai tmbul

Hi sis.. saya pakai bio oil.. sapu selepas mandi pagi.. dan sebelum tidur.. insyallah.. kita samesame ikhtihar😊

2y ago

tq sis

Guna Palmer's Cocoa Butter khas utk stretch marks ibu mengandung. Watson or Guardian ada.

Pakai bio oil. Saya pakai bio oil dari first trimester sampai skrg. Tak ada stretch mark. 🙏