Nak muntah

Hai mommies.. usia kandungan sy bru 28 minggu. Normal ke rse mcm mknn dekt tekak nk muntah.. mmg tk blh mkn byk mmg akn perit tekak n senang berasa nk munth mcm dia tolak keluar balik.. padahal perut lapar sgt2.. angin ke? Ada tk cre mcm mne nk kurgkan.. dah lebih seminggu mcmni..😩klo sendawa tu mmg terasa hujung2 nak keluar blk isi perut tu tp kdg2 mls nk lyn sebb penat..dgn kerap skit kepala..

4 Balas

Pedih ulu hati tu namanya, mmg normal utk org pregnant. Kene mkn portion sikit sgt, mmg perut lapar lgi tp sbr je. Lepas dh makan awk rse okay sikit awk makan lagi. Kene kerapkan. Kalau tnk rse pedih tk selesa tu, mmg kene tglkan terus makanan pedas makanan berangin. Bertabah la 😌 nak2 waktu malam.

Makan dalam potion yg sikit tpi kerap mcm 2 jam sekali ni doc yg bgi thu saya sbb ada masalah yg sama and banyak mkn buah kurang kn mkn yg berminyak yg lambat nk hadam ☺️

sy 32 weeks skrg .. sama mcm sy .. tp sy jenis x layan .. klau tgh baring terasa nk sendawa sy bangun ... baru x munth ..

sama ... saya muntahkan aja..pastu mkn balik..elakkan yg pedas² dahulu..mcm kene pedih ulu hati rasenya..