15weeks , sendawa angin teruk

Hai mommies semuanya🤗 saja nk tanya pngalaman mommies, saya ni da masuk 15weeks , tp tu lah , slalu dgr kalau dah masuk 2nd trimester , selera mkn dah okay, brtenaga balik , tp keadaan saya tak pula mcm tu🥲 angin Dan sendawa sgt2 la teruk, xlalu nk mkn , paksa je, sbb asyik rasa nak muntah balik bila makan.😥 Mmg badan akan rasa lemas sgt, lpas tu ,ni pn baru baik dari demam on off , pening, skit tekak masa 14weeks haritu, lg teruk Dr 1st trimester 😅 mommies yg lain mcm mana masa masuk 2nd trimster ?🥺

2 Balas

Hai mommy. setiap pembawakan tak sama. masa first pregnancy saya memang takda alahan. bahagia wak 😂 masuk anak ke2,6 bulan tak boleh sentuh & bau nasi. confirm lesu nak muntah. makan lauk je. tu pun asam pedas ikan pari je wak 😅 balik keje cari laksa. lunch hour makan samyang, order air extra ais. ha gitu. kokak ais tu sampai beku pipi time anak ke3 best sikit. first trimester,second trimester, okay je smooth. masuk third trimester hancur. taknak makan biasa2 ni. kita makan mcD,pizza,sushi & hat² kurang berkhasiat ni la lepas tu berat naik banyak dah kene minum air gula 2x. nasib baik tak sangkut wak. haha. jangan diikut ye. apa pun,mmg penat mmg mencabar tp nnti bila baby dah keluar,boleh jadi cerita utk mommies lain. mcm saya lah 🤣 enjoy your journey ❤️

ya Allah , suka pula baca pngalaman awk ni 😂 Rasa ksian pn ada, best pn ada, mcm2 journey ye wakk. tp tu la kena paksa juga makan, even muntah balik, nti lapo pla yg dlm rahim ni 🥹 tp tq sgt2 share details pngalaman bharga awak, stidaknya saya paham da msg2 ada journey pregnancy sndiri. 🥰